Afegim dues noves empreses a la cartera: Vestas i Beneteau

Aquesta setmana (dimecres) hem incrementar la exposició del fons a renda variable un 2% addicional fins al 52%. Com dèiem a la nota mensual de març la volatilitat s’ha reduït substancialment des del febrer i en vista de la situació actual de les variables, especialment les econòmiques (el creixement es baix però està perdurant), ens sentim còmodes amb una exposició de fins al 55%. Ens anirem apropant a aquest nivell sent conscients però que els mercats actualment estan oscil·lant força en funció del preu del petroli. Aprofitem així que els preus de molts actius estan encara per sota dels nivells del 2015.

Donat que les empreses de la cartera amb les quals confiem més a mig termini ja les tenim amb pesos entorn el 4% del patrimoni, hem aprofitat per afegir-ne dues més, Vestas i Beneteau, per ara amb un 1% del patrimoni cadascuna.

Vestas

  • Ens agrada: la demanda d’energia eòlica mundial està creixent a taxes anuals del 12%. Vestas és el major fabricant de turbines eòliques del món i el millor posicionat pel seu tamany, presència global (52% Europa i Àfrica, 41% Amèrica i 9% Àsia Pacífic), marca i coneixement del mercat. Ha aconseguit estabilitzar el seu marge operatiu de nou en nivells del 10-11%, la generació de caixa és bona i no té deute.
  • Riscs: la indústria està entrant en una fase de maduresa amb notables barreres d’entrada però no hi ha encara una posició dominant clara fet que pot pressionar els marges a la baixa. D’altra banda les vendes poden ser volàtils com va succeir en 2010-2012.
  • RSC: molt transparent en les dades i actius en la reducció de CO2 dels seus processos.
  • Valoració: utilitzant les dades de consens de creixement anual dels ingressos del 5% fins al 2019, marge EBIT del 11% i unes necessitats d’inversió estables, ens surt un valor objectiu de 512 DKK/acció vs. la seva cotització actual de 462 DKK.

Per a més detall veure la nostra fitxa de l’empresa

Beneteau

  • Ens agrada: el mercat d’embarcacions d’esbarjo torna a créixer a ritmes anuals del 5%. És un mercat del que potencialment pot participar una major part de la població, a més de la classe mitjana dels països emergents. Beneteau és el primer fabricant mundial d’embarcacions de vela i líder mundial també en embarcacions de motor. Te un nivell d’endeutament baix.
  • Riscs: és un mercat altament cíclic, encara que l’empresa està desenvolupant també el mercat de cases mòbils.
  • RSC: malgrat el tamany petit de l’empresa controlen el consum d’aigua, CO2 i els materials volàtils entra d’altres. Les embarcacions de motor estan evolucionant tecnològicament i ja hi ha motors híbrids.
  • Valoració: utilitzant les dades de consens de creixement anual dels ingressos del 9% fins a 2018, marge EBIT que millora fins al 8% i unes necessitats d’inversió i capital estables, obtenim una valoració d’11,7 EUR/acció, similar a la seva cotització actual. Pensem que l’upside de l’acció arribarà a mesura que es recuperin els nivells de marge del 2008 (del 13%).

Per a més detall veure la nostra fitxa de l’empresa

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.