Assistim virtualment a la Junta de Microsoft. Ensenyen el Narrator per a la diversidad funcional (impressionant). Votem en contra de dues de les propostes.

Microsoft, que representa un 5,3% de la cartera del Fons, va dur a terme la seva Junta General d’Accionistes dimecres passat 30 de novembre. Nosaltres vam assistir, vam votar i vam fer preguntes des de la connexió remota que facilita l’empresa als accionistes. Vam votar en contra de les nominacions del Consell doncs pensem que el % de dones ha de ser major (27% actual); també de la compensació del CEO doncs l’empresa no estableix una relació entre el seu sou i el sou mitjà. Durant la Junta van ressaltar diversos productes de l’empresa posant l’accent en diversos temes de responsabilitat social.

La Junta

A part de l’ordre del dia Microsoft va comentar en detall:

  • El Surface Studio (Tablet/PC) per a dissenyadors i arquitectes (impressionant)
  • Els seus avanços en usabilidad per a la diversitat funcional. Van estar ensenyant com un invident pot utilitzar Word (sorprenent) a través del Narrator
  • Outlook al mòbil.
  • Intel·ligència Artificial en les fotos. Prenent diverses fotos el sistema corregeix els errors i pot posar moviment en un element concret p.e. el fum d’una cassola bullint.
  • Minecraft. Després de la seva adquisició ho han fet créixer fins als 40Mn d’usuaris mensuals. Han desenvolupat Minecraft Learnging per a educadors.

Durant el debat el CEO va explicar que respecte al mòbil s’estan centrant en els factors diferencials que aporta Microsoft, especialment el poder utilitzar-lo de manera similar a com utilitzem el PC. Va ressaltar el llançament de models com el d’HP (Elite x3) i també va parlar de la importància de desenvolupar el seus programes per a la resta de plataformes que tenen més quota de mercat. Pensem que Nadella estaria indicant que l’objectiu d’aconseguir un mercat significatiu per als seus propis dispositius és secundari ara. El CEO també va parlar de Dynamics 365 que han llançat aquest any i va dir que juntament amb Office 365 s’havia convertit en una potent oferta per a empreses.

En la ronda de preguntes a la dreta del CEO estava el responsable de sostenibilitat. Nosaltres els vam preguntar si havien establert un objectiu temporal per equilibrar més la composició del consell respecte al gènere i si anaven a gestionar el ràtio de sou CEO/sou mitjà una vegada es publiqui al 2017 (estaran obligats per la llei Dodd Frank). Durant la Junta no es van abordar aquestes preguntes no obstant això. vam aprofitar també per felicitar-los per la gestió.

Proposta 1 – El Consell

No hi ha canvis en els membres del Consell proposats per l’empresa en aquesta Junta respecte la de l’any anterior. Hi ha un 82% de membres independents, un 27% de dones i un 55% de diversitat (ètnia, nacionalitat). Votem en contra de dos dels consellers més antics (13 anys) doncs haurien d’ocupar aquests llocs dues dones per equilibrar la composició de l’òrgan. A més 13 anys ens sembla un període llarg de temps que compromet la independència d’aquests membres.

membres-consell-nov-16-msft

L’empresa no posa a votació de la Junta el sou del Consell. Pensem que ho hauria de fer. En tot caso el total del sou que proposa per a aquest òrgan per 2016 és de 3,3Mn USD o un 0,01% del EBIT que dins del nostre univers d’empreses és dels més baixos.

Proposta 2 – Compensació Executius

Des de 2015 han modificat substancialment el desglossament del salari de manera que ara el 73% és en accions (incentiu a llarg termini) vs 63% el seu peer group. A part del salari base (<10% del total) i del salari en accions (~35%) la resta d’incentius en cash (a curt) i en accions estan relacionats amb variables quantitatives i qualitatives prefixades en línia amb les seves tres apostes estratègiques (Productivity i Business Processes, Intelligent Cloud Platform i More Personal Computing).

El total del salari del CEO és de 17,7Mn USD i suposa un 0,06% sobre el EBIT, en línia amb altres empreses de la nostra cartera.

El salari del Comitè executiu (inclòs el CEO) és de 55,6Mn USD i suposa un 0,2% sobre el EBIT, en línia amb altres empreses de la nostra cartera.

sous-comite-exec-msft-nov-16

En la Junta solament se sotmet a votació el sou del CEO. Encara que el performance de Nadella ens sembla molt bé votem en contra doncs no estableixen una relació entre el salari màxim de l’empresa (el del CEO) i el salari mitjà.

Proposta 4: Poder dels accionistes

L’empresa proposa reduir al 15% les accions necessàries perquè un accionista convoqui una Junta especial d’accionistes. L’any passat ja es va aprovar per proposta de l’empresa que un accionista (o un grup de màxim 20) que acumulin un 3% de l’empresa pugui proposar fins a un 20% dels Consellers (mínim 2). Votem a favor.

msft-vot-1msft-vot-2

This entry was posted in ISR and tagged . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.