Detall sobre la recent evolució de ROBUST vs el benchmark

Des que el mercat va començar a repuntar a mitjans de febrer el benchmark amb els que ens comparem (teniu la seva composició aquí) ens ha anat guanyant terreny, i en especial aquests darrers dies d’abril:

robust abril 16

Tot i que el nostre objectiu no és seguir l’índex de referència creiem que és interessant analitzar-ne les causes.

La raó principal d’aquesta divergència és l’evolució que estem veient dels diferents sectors dels índex. Per un costat el repunt del sector energètic i el de matèries primes, als quals no hi estem exposats. I per altra banda la correcció del sector tecnològic al qual hi estem sobreexposats.

sectorial stoxx abril 16

sectorial S&P500 abril 2016

Els sectors relacionats amb els materials han repuntat impulsats pel rebot del preu del cru i de materials com el coure. El sector tecnològic, i en especial 4 de les empreses que tenim en cartera (ERICSSON, GOOGLE, MICROSOFT i APPLE) han corregit al publicar resultats per sota de les expectatives dels analistes.

Hem revisat els resultats d’aquestes empreses i no veiem justificat modificar la nostra tesis d’inversió a GOOGLE, APPLE ni a MICROSOFT. La evolució dels seus ingressos s’ha moderat en altres períodes i posteriorment ha reprès el creixement. A més aquest trimestre hi ha un component als resultats trimestrals molt relacionat amb l’entorn macroeconòmic que vam tenir a principis d’any. Els estimats de beneficis (ex sector petroli) preveuen una recuperació a partir del trimestre vinent.

resultats abril 16

En el cas d’ERICSSON també pensem que puntualment es veu afectada per l’entorn macro a Europa i als emergents, però en aquest cas la debilitat dels resultats perdura des del 3T 2015 i un dels analistes especialitzats en el sector ha reduït la seva confiança en el valor. Estem revisant la nostra tesis d’inversió per veure si és necessari que hi fem canvis al respecte tot i que, de ser així, seria més endavant doncs el preu al que cotitza l’empresa després de corregir ja descompta un escenari excessivament negatiu: suposant ingressos i EBIT plans fins al 2019 el preu de l’acció hauria de ser de 80SEK vs els 66,50SEK als que cotitza ara.

Per altra banda les empreses que millor ens estan funcionant aquest any són value (CAF, PHILIPS, IBM, VOSSLOH) en línia amb el mercat, que també està premiant més el value el que portem d’any.

empreses abril 2016

Com dèiem abans el nostre objectiu no és seguir al benchmark, per tant entra dins la normalitat que en hi desviem del seu performance. En tot cas si mirem el rendiment acumulat dels darrers tres anys tot i la correcció d’aquest principi d’any estem generant 2,5 punts més que l’índex de referència.

3a abril 2016

A mitjans de març vam començar a recuperar la exposició del 52% a Renda Variable apostant a una millora de la situació macroeconòmica després de les incerteses de principis d’any. Per ara sembla que aquest plantejament és correcte i cal esperar que a mesura que avanci l’any es vagi consolidant. En aquest cas el mercat anirà impulsant els diferents sectors i veurem una recuperació significativa de les empreses que ara s’estan quedant enrere.

En cas que l’escenari sigui el contrari, d’una nova correcció, no estem invertits en empreses dependents de factors incontrolables com les matèries primes, amb balanços complexos com la Banca ni amb empreses amb un nivell d’endeutament alt. I com sempre si hagués un deteriorament de les condicions reduiríem la exposició a renda Variable.

Qualsevol dubte que tingueu estem a la vostra disposició

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.