IBM – Junta Accionistes 2016

El passat dia 26/4 va tenir lloc la Junta General d’Accionistes d’IBM. ROBUST va votar via Proxy. Detallem a baix els aspectes més destacats de la nostra votació com la presència de dones al Consell, la remuneració de la CEO o la transparència del lobbying que fa la empresa entre d’altres.

CONSELL

Excloent la CEO (Rometty) el Consell està compost per 13 membres 12 dels quals són independents. No hi ha cap membre representant dels treballadors. La Junta del dia 26 elegeix 2 membres de la Junta nous i un d’aquests és una dona (la 1a que entrarà al Consell des del 2005). En tot cas dels 13 membres únicament 3 són dones. Conseqüentment hem votat EN CONTRA dels 3 membres més antics, que en cas de ser rellevats per dones anivellarien la composició del Consell.

detall consell IBM 2016 2

COMPENSACIONS

Estan treballant per donar la volta a la tendència de caiguda d’ingressos. Les activitats estratègiques han crescut un 26% i ara representen un 35% del total dels ingressos (vs 22% fa dos anys). Han adquirit 15 empreses. En tot cas els ingressos totals encara cauen (-1%) i al 2015 no van aconseguir complir amb les guies de principi d’any de BPA per sobre de 14,75USD.

Conseqüentment a la CEO se li va pagar el 55% (10,2Mn USD) del salari total (base i variable) que estava aprovat per la Junta del 2015 més un paquet d’accions d’1,5Mn que vencen en 3 anys, com a reconeixement per la tasca i compromís de la directiva. L’esquema de salaris dels directius està ben detallat, balancejat entre fix i variable (a curt i llarg termini) i en línia amb empreses de similar magnitud.

Hem votat a FAVOR de la compensació.

LOBBYING

El fons Walden Asset Management proposa que IBM doni més detall sobre la seva activitat de lobbying als EEUU en quant a les accions que duen a terme i les despeses relacionades. IBM té prohibit fer contribucions a partits polítics en diners de l’empresa però participa en els fons per exemple de la US Chamber of Commerce, USCC (està al Consell). Segons el fons Walden, a diferència de Microsoft, IBM no publica els pagaments que fa a la USCC. I precisament la USCC està posicionada en contra de la Environmental Protection Agency (EPA) respecte al Canvi Climàtic. La empresa argüeix (demanant el vot en contra) que ja publiquen informació al respecte i que tenen uns processos i supervisió clara establerta al respecte. Hem revisat la informació que publiquen i creiem que no es suficient en quant a la claredat i disposició de la mateixa, per tant hem votat a FAVOR de la proposta.

WRITTEN CONSENT

Un altre accionista proposa que els estatuts de l’empresa permetin que els accionistes actuïn mitjançant consentiment escrit (Written Consent). Això permet a un nombre d’accionistes sense necessitat de majoria convocar una votació fora de la Junta General per proposar canvis a la empresa com la composició dels seus directius. Tot i que estem a favor d’incrementar la transparència i el poder de participació dels accionistes aquest canvi legal obre la porta a que accionistes minoritaris modifiquin aspectes rellevants de la empresa seguint els seus propis interessos. IBM ja te mecanismes establerts per tal que els accionistes proposin modificacions (com aquesta) i que aquestes siguin votades. Per tant hem votat EN CONTRA.

 

butlleta IBM

This entry was posted in ISR and tagged . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.