Impacte del Brexit a ROBUST i estratègia del Fons

Com sabeu el resultat del referèndum al Regne Unit ha estat favorable al Brexit en un 52%. No es el resultat que volíem des de ROBUST. Esperem que almenys aquesta batzacada ens serveixi per avançar a la resta dels 27 membres de la Unió en la integració i la millora del funcionament de les institucions i la política.

En tot cas el mercat europeu (STOXX600) en aquests moments (11 am) cau un 7% i el futur americà apunta a una caiguda del S&P500 del 3%. Per altra banda l’EUR cau respecte el USD un 2%. El moviment del mercat s’ha moderat respecte l’apertura.

ROBUST per la seva part cau un 1,6% a falta que obrin els mercats americans. Si extrapolem el que apunten els futurs estaríem registrant una caiguda aproximada del 2% del Fons. D’entrada pensem que es un impacte moderat i que el fons compleix be la seva funció de ser conservador. Ens està ajudant la exposició limitada que tenim a la Renda Variable del 52% després que el dia 13 de juny vam reduir-la 3 punts. També ens ajuda el fet de no estar exposats al sector bancari que es el més castigat (ara cau un 14%), la exposició neta al USD del 10% que en aquest casos actua com a cobertura addicional i el fet de no tenir exposició a la lliura esterlina (la vam eliminar al març).

Al darrer post mensual relativitzàvem l’impacte més directe que tindria el Brexit sobre el creixement europeu: les importacions netes europees del Regne Unit representen un 0,8% del PIB europeu. A més ara s’obre un període de negociació llarg (2 anys) en el qual es pot arribar a un acord similar al de Noruega en el qual el país accedeix al mercat únic i a canvi contribueix en els pressupostos i compleix la normativa europea. Tot i que les negociacions també poder prendre un perfil més dur si la UE vol deixar més clar el cost que te sortir de la Unió. En tot cas l’impacte econòmic es relatiu i es dosificarà en el temps.

Per altra banda el creixement actual d’Europa i EEUU tot i que no es molt elevat es prou consistent per poder assumir l’impacte final que suposi el Brexit:

macro brexit 3

No es el resultat ideal es clar, en tot cas la nostra exposició del 52% ja contemplava aquesta variable. Seguirem pendents de com evolucionen aquestes negociacions però veiem suficients factors almenys per mantenir el nivell de risc actual, o inclús a incrementar-lo lleugerament aprofitant aquesta correcció post Brexit.

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.