Incrementem la exposició a Renda Variable 4 punts al 55%

Ahir vam incrementar la exposició a renda variable 4 punts fins al 55% del patrimoni.

exposició maig 16

Com havíem comentat en l’anterior mensual, veiem que les incerteses que va tenir el mercat a l’inici de l’any (Xina, petroli, banca/high yield) han remès, i el creixement econòmic encara que s’ha ajustat una mica segueix sent positiu i fins i tot ha millorat durant les últimes setmanes. Ho reflecteix entre d’altres l’últim indicador avançat de l’OCDE:

ocde abril 16

Els resultats empresarials que s’esperen per als propers trimestres també milloren, i les empreses que han publicat aquest 1er trimetsre mantenen les seves guies moderades però positives.

El petroli per la seva banda està construint un suport més sòlid ajudat pels incidents al Canadà i Nigèria i pel compliment de les expectatives de la IEA de reducció de l’oferta per a la 2M2016.

En tot cas seguim tenint riscos sobre la taula que tenim identificats en el nostre quadre de vectors. Els més immediats són l’acord que s’està intentant tancar amb Grècia abans de la campanya del Brexit (hi ha una reunió el dia 24 de maig), les properes reunions dels bancs centrals (BCE el dia 2 de juny, la Fed el dia 15) i finalment la votació del referèndum al Regne Unit (dia 23 de juny).

Ponderant els riscos i les oportunitats estem còmodes amb una exposició del 55% i hem aprofitat els nivells actuals del mercat per arribar-hi.

Hem afegit posicions a Vestas (+1%), Novartis (+1%), CAF (+1%) i Telenor (+1%). Les quatre han presentat bons resultats trimestrals. Telenor i Novartis a més han estat penalitzades pel mercat des dels màxims de l’agost passat. En el cas de Telenor per l’exposició a emergents i en el cas de Novartis per la divisió de Alcon i l’impacte de les eleccions americanes sobre les despeses mèdiques. Aquestes incerteses estan remetent. En el cas de CAF el canvi de CEO ens aporta més transparència a l’activitat així com el nivell de les comandes. En el cas de Vestas vam afegir l’empresa a la cartera el mes passat i aprofitem per anar construint una posició en el valor.

Esperem que el mercat posi més en preu la millora de la situació almenys durant les properes setmanes. De ser així de cara als mesos d’estiu, o fins i tot abans del Brexit, aprofitaríem per reduir de nou una mica el risc si ho veiem necessari.

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.