Juny 2016 – Mensual

  • Els mercats corregeixen pel Brexit i els dubtes sobre el creixement econòmic.
  • ROBUST registra un impacte moderat i corregeix un 3% en el mes.
  • Mantenim una exposició del 52% mentre es calmen de nou els mercats.
  • Hem revisat l’aposta per les tech americanes i mantenim aquesta estratègia.

El comportament dels índex al Juny ha estat marcat pel Brexit. Els mercats van reaccionar negativament els dos dies després de la votació, especialment els europeus (STOXX600 -11%, IBEX -14%) arrastrats pel sector bancari (-21%). Tot i això fins a finals de mes han repuntat substancialment, en el cas del S&P500 recuperant els nivells anteriors al referèndum.

Abans però els mercats havien estat oscil·lant especulant sobre el resultat de la votació i per la reunió de la Fed del dia 15. La dada de nòmines publicada el dia 3 (dèbil) ja avançava que els Governadors no anunciarien pujada de tipus. Yellen però va treure ferro a la dada, va dir que el creixement continuava sent sòlid tot i que va reduir les expectatives d’increment de tipus per al 2017 i 2018. Per la seva banda el dia 2 Draghi incrementava lleugerament les projeccions de creixement per al 2016 (1,6 vs 1,4) però comentava que no veu un canvi de tendència en el perfil de la recuperació i que segueix sent dèbil.

EVENTS JUNY 16 2

La majoria de borses doncs han tancat el mes en negatiu, especialment Italia i España (pels bancs). Les principals excepcions son Brasil (el govern interí proposa algunes reformes) i Indonesia (repunt matèries primes):

index juny 16

En dades macro destaca la millora del PMI de manufactures dels EEUU i les vendes minoristes d’Alemanya. També han millorat les exports/imports dels EEUU i les imports de Xina. Per altra banda en negatiu destaquen les nòmines americanes que comentàvem abans:

macro juny 16

Al mercat de tipus han caigut els yields emputjats per la demanda de refugi fruit del Brexit.

deuda juny 16

Al mercat de divises destaca la caiguda de la lliura com a impacte més significatiu del referèndum. Per altra banda ha repuntat significativament el Yen que s’utilitza com a actiu refugi.

divisa juny16

ROBUST

Com vam explicar el mateix dia 24 ROBUST va tenir un comportament moderat el dia del resultat del Brexit: la correcció del 24 i el 27 va ser del 4%. Ens va ajudar la exposició parcial que tenim a Renda Variable (del 52%) i que vam reduir el dia 18 amb la venda d’Ericsson, la exposició neta al dòlar (del 10%), la no exposició al sector financer i la no exposició a la lliura (vam eliminar la que teníem al març).

robust juny 16

Tanquem juny amb un rendiment del -3% en part (un -1%) per empreses que han caigut post Brexit (especialment Ryanair) i per altra part (un -2%) per la correcció dels mercats de la 1a part del mes. Com dèiem a dalt els mercats van corregir per la moderació de les perspectives de creixement (missatge BCE i Fed), el que impacta varies de les nostres empreses que havien repuntat fort al maig (en especial les tech americanes), precisament per la millora de les dades macroeconòmiques.

rendimiento juny 16

ESTRATÈGIA

Hem estat re-analitzant el principal factor que ens està llastrant aquest any, que son les empreses tecnològiques americanes, i no veiem raons suficients per modificar la nostra estratègia al respecte.

vs benchmark por regiones juny 16

La parada del creixement d’Apple es deu en part a l’efecte cíclic que te el llançament d’un iPhone nou vs la versió S del mateix, i en tot cas en surt una valoració de 150USD/acció inclús suposant ingressos plans fins al 2019. Els resultats de Google del 1T no van ser tant negatius: tot i la caiguda seqüencial en ingressos estan registrant creixements anuals per sobre del 20% i millora dels marges. Els resultats de Microsoft s’expliquen per la debilitat de venda de llicències mentre que la resta de divisions creixen fort. També li ha afectat l’anunci de la compra de Linkedin. De cara als resultats del 2on trimestre pensem que el mercat ha descomptat ja un ajust en el creixement i la situació econòmica ha millorat respecte al 1er trimestre (petroli, Xina, High Yield). En tot cas a mig termini les tres empreses estan ben posicionades per participar en la revolució que suposarà la Inteligència Artificial i les seves aplicacions i tenen un balanç sanejat.

En exposició mantenim un pes en Renda Variable del 52% mentre el mercat digereix l’impacte del Brexit i del possible acord entre el Regne Unit i la UE i mentre s’apropa el mes d’agost. A mig termini el que ens segueix limitant mes per incrementar la exposició es el creixement econòmic que tot i que es consistent no es molt elevat i per tant està exposat a xocs puntuals que hi pugui haver.

A la segona meitat de l’any torna a haver-hi esdeveniments polítics importants: referèndum Itàlia sobre el Senat, eleccions americanes, a més del runrun de les negociacions sobre el Brexit. Els resultats d’aquests esdeveniment son imprevisibles per ara però en cas que siguin positius la situació macro es bona i per tant podem veure un bon tancament d’any. En cas que els esdeveniment es tornin negatius ens mantenim atents per si cal reduir addicionalment el risc.

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.