Març 2016 – Seguiment Mensual

  • Els mercats pugen impulsats pels bancs centrals i la caiguda del USD.
  • ROBUST repunta un +1,75% i acumula un retorn al 2016 del -3,0%.
  • Estem incrementant de nou la exposició per arribar fins a un màxim del 55%.

El mes de març ha estat marcat de nou pels anuncis dels bancs centrals. Tot i que els índex ja venien positius del febrer impulsats pel repunt del petroli l’anunci del BCE del dia 10 (va anunciar baixada de tipus i programa de liquidés per als bancs) i els comentaris de la Fed del dia 16 (van reduir les expectatives de pujada de tipus a 2 vs 4) han alimentat la tendència.

eventos 2016

El repunt l’hem vist especialment als EEUU i als emergents. El USD ha baixat bastant (-4,7% vs l’EUR) fet que afavoreix ambdues regions. Tant les paraules de Draghi de no entrar a fons amb tipus negatius com les de Yellen de moderar la pujada dels seus tipus han deprimit la divisa.

0316 Divisas

El mercat europeu ha tingut un comportament més moderat en part degut al repunt de l’EUR, , el sector bancari (ha caigut un 2,5%), el sector salut (-2,8%) y el sector Oci (-3,3% en part pels atemptats de Brussel·les). En el cas del Brasil també ha impulsat l’índex l’escenari polític on cada cop es més possible que prosperi l’impeachment a Dilma i sorgeixi un govern de coalició de centre (amb el PMDB del sots president Temer) / centre dreta (amb el PSDB, antic partit de Cardoso).

0316 Indices

Les dades macro publicades també han impulsat més el mercat americà doncs han millorat una mica els PMI de manufactures i serveis i per la 2a revisió del PIB del 1er trimestre (1,4% vs 1%). A Europa ha millorat la producció industrial alemanya però per altra banda s’ha debilitat una mica el consum. També la OCDE ha reduït les expectatives del creixement alemany.

0316 OCDE leading

En renda fixa el bo espanyol a 10 anys s’ha ajustat una mica més (donat el missatge del BCE) tot i que encara no està als nivells de tipus del maig passat (abans del episodi de Grècia). Els tipus alemanys no s’han mogut i segueixen en zona de mínims. Els tipus americans tampoc s’han mogut aquest més després de l’ajust que han fet ja aquest any adaptant-se al discurs més moderat de la Fed. El diferencial del High Yield per altra banda ha seguit moderant-se fins a nivells per sota dels de desembre quan van tancar tres fons americans.

0316 Deuda

0316 HighYield

La volatilitat ha continuat moderant-se també tornant a nivells de risc baix:

volat mar 2016

ROBUST

Robust ha repuntat un 1,75% al març i acumula un rendiment del -3,0%. Hem capturat un % de la pujada dels mercats similar al del nostre benchmark.

rendiment mar 2016 2

Ens ha beneficiat l’increment d’exposició de 3 punts (fins al 49%) que vam executar el dia 17. Ho vam fer després d’analitzar tots els factors que han desestabilitzat el mercat des de principis d’any, constatar que el creixement econòmic es manté positiu i després del descens de la volatilitat. Vam afegir els punts incrementant la exposició a Apple, Ericsson, Philips i Cap Gemini.

Les empreses de la cartera han funcionat be doncs les americanes han igualat o superat el rendiment del S&P500 i les europees el de l’STOXX600 a excepció de Ryanair (pels atemptats i repunt del petroli) i Novartis i Roche (devaluació USD).

rendiment empreses mar 2016

A part dels actius de Renda Variable han contribuït aquest mes al retorn del fons els dividends que hem cobrat. Per altra banda la exposició neta al USD (del 10%) ens ha restat rendiment donada la correcció de la divisa.

1603 PA activo

Estratègia

Com dèiem ja hem recuperat part dels 4,5 punts d’exposició que havíem reduït aquest 2016 fruit de les noves entrades de capital:

evol exposició mar 2016

Estem enllestint la anàlisis de dues empreses noves (Vestas i Beneteau) per tal d’incrementar més la exposició a Renda Variable fins a un màxim del 55% que es el nivell amb el qual ens sentim còmodes en vista de la situació de les variables que monitoritzem.

En tot cas seguim atents especialment als catalitzadors que actualment poden modificar la situació dels mercats: creixement econòmic europeu, petroli, resultats empresarials del 1er trimestre.

vectors mar 2016

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.