Mensual – Agost 2017

MERCATS

Europa ha tancat el mes lleugerament en negatiu (repunt EUR) mentre que els EUA lleugerament en positiu (PIB 2on trimestre). Destaca l’increment dels emergents impulsats per la caiguda addicional del USD. Corea corregeix per les tensions amb el Nord.

Els mercats s’han vist afectats aquest mes per l’anunci de Corea del Nord d’atacar Guam (dia 10) i pel llançament del míssil sobrevolant Japó (dia 29). També va tenir impacte la publicació de les Minutes de la Fed (dia 17) en les quals s’entreveu un Consell que no acaba de veure clara la propera pujada de tipus per la feblesa de la inflació, i per la indiferència de Draghi a Jackson Hole (dia 25) respecte el nou repunt del EUR. De nou Trump també va ser protagonista en aquest cas amenaçant amb forçar un shutdown del Govern (han d’arribar a un acord a la fi de setembre) si no s’inclou al pressupost una partida per al mur amb Mèxic. Tristament va afectar també el dia 17 i 18 l’atemptat a Barcelona i Cambrils.

Les dades macroeconòmiques en tot cas segueixen millorant a Europa (PIB Itàlia, PMI França i inflació Eurozona), EUA (PIB del 2º trimestre creix al 3%, l’indicador CITI es recupera) i Japó (Vendes Minoristes):

ROBUST

ROBUST ha retrocedit a l’agost un -0,3%, i acumula una retorn aquest any del 5,1%. El nostre índex de referència (25% S&P500, 25% STOXX600, 50% Bons Euro 1-3 anys) retrocedeix una mica menys (-0,1%) i acumula un 4,2% l’any.

Ens ha impulsat especialment APPLE, que ha pujat més d’un 10% després dels resultats que va presentar del segon trimestre (els ingressos d’iPhone tornen a créixer). D’altra banda CAF i BENETEAU sembla que han acusat més la inestabilitat política a Àsia i el repunt de l’EUR (a pesar que ambdues van presentar bons resultats al juliol). Per la seva banda VESTAS va presentar uns resultats que no van agradar al mercat (s’esperava que incrementés guies i el marge operatiu va retrocedir).

El nou repunt del EUR vs USD (d’1,18 a 1,19) no ens ha afectat doncs vam cobrir l’exposició a la divisa en nivells d’1,05.

ESTRATÈGIA

Mantenim la nostra estratègia amb les empreses de la cartera. Amb elles seguim superant el rendiment del mix del mercat. 10 apostes les tenim com a CLARES i estan tenint un bon comportament aquest any a excepció de VOSSLOH. 4 apostes queden com a INTERMÈDIES en espera que millorin certs factors: les comandes de CAF (després d’un any passat rècord), la visibilitat en elèctrics de BMW, la recuperació del creixement de IBM i la visibilitat en preus de RYANAIR (encara que ha pujat després de l’aposta de l’empresa d’incrementar capacitat addicionalment). EN ESPERA segueix BENETEAU doncs volem afegir posicions a un preu inferior a l’actual.

Respecte al perfil de risc del fons el mantenim en nivells del 60%. Hem incrementat el risc que tindríem en funció de la situació econòmica. No obstant això mantenim el risc de mercat en 60 doncs volem veure la reacció després de l’anunci del BCE respecte com comença a reduir el QE. També hem reduït l’exposició al 60 en POLÍTICA per la situació a Corea. En la mesura del possible esperem poder incrementar l’exposició al 70% abans de final d’any. Ara com ara no reduïm addicionalment el risc per Corea però. Pensem que l’objectiu principal de Kim Jon-un és el d’obtenir la capacitat nuclear com a defensa, per la qual cosa, tret que hi hagi un error de càlcul per alguna de les principals parts implicades (les dues coreja, EUA i Xina) la situació es resoldrà per la via diplomàtica.

 

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.