Mensual – Agost 2019

Mercat

A l’agost corregeixen els mercats afectats per un nou episodi de desacord entre els EUA i la Xina en matèria comercial i unes febles dades macro que retarden la recuperació esperada per a la segona part de l’any. Tots els índexs tanquen amb pèrdues excepte Mèxic impulsat per la recent baixada de tipus. La correcció ha afectat més els sectors cíclics.

El mes ha estat marcat per nous moviments per part de Trump: primer anunciant un nou aranzel del 10% a 300 Bn USD d’exportacions xineses addicionals i després suggerint en twitter a les tecnològiques americanes que busquin alternatives als seus proveïdors xinesos. A final de mes es va recuperar una mica el to de les negociacions. Destaca també  l’afebliment de l’activitat: el PMI als EUA s’acosta a la zona de contracció, el PIB del segon trimestre a Alemanya va ser negatiu i a la Xina desacceleren la producció industrial i vendes minoristes.

ROBUST

ROBUST cau un 1,7% al juliol i acumula un 4,1% al 2019. El nostre índex de referència (25% S&P500 dividends acumulats i USD cobert, 25% STOXX600 dividends acumulats i 50% Bons Euro 1-3 anys interessos acumulats) cau un 0,7% i acumula un 7,9%.

No tenim exposició als sectors que més han caigut aquest agost (matèries primeres i financers) no obstant això ens han llastrat especialment CAF (per resultats), VESTAS (resultats) i NEKTAR (incidència manufactura). Per contra ens ha funcionat especialment bé UBISOFT (resultats), RAISIO (resultats) i TELENOR.

Renda Fixa i Divises

Hem afegit un bo de CISCO amb venciment 15/01/2020 i una TIR de compra del 1,5%. Davant el diferencial de tipus europeu i americà seguim amb una part de la nostra inversió en dòlars sense cobrir (11%). La resta de divises les mantenim cobertes a excepció de la Corona Danesa que està pegada a l’Euro.

Estratègia Empreses

La nostra estratègia actual continua sent la d’anar incrementant el pes de les empreses defensives respecte les cícliques. Tenim identificades més oportunitats especialment en alimentació, renovables, salut i telecomunicacions en espera de tenir millor visibilitat o preu.

També hem revisat de nou les empreses que més ens estan llastrant: RYANAIR, BENETEAU, NEKTAR i DUERR. Continuem pensant que les quatre accions són interessants (entrades demanats, posició de mercat,…), encara que les seves cotitzacions (excepte NEKTAR) depenen ara més de factors externs (Brexit, guerra comercial, desacceleració alemanya), però que en part ja han descomptat. En tot cas a mesura que anem afegint noves posicions anirem reduint l’exposició en aquelles amb menors perspectives a curt termini.

Estratègia de Risc

Malgrat estar en un entorn de menor creixement o fins i tot de veure puntualment uns trimestres de recessió tècnica, les condicions (consum i inversió) continuen sent prou bones perquè les empreses mantinguin bons resultats i continuïn pagant dividends.

Mantenim la nostra exposició en nivells del 50% amb un perfil conservador: hem anat incrementant el pes dels sectors defensius (alimentació, comunicacions), no tenim exposició als sectors més vulnerables en cas de recessió com són la banca, la construcció o les matèries primeres, i la majoria de les nostres empreses tenen poca o zero deute.

This entry was posted in Notes gestió, Seguiment. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.