Mensual – Febrer 2017

MERCAT
Aquest mes la majoria de mercats han tornat a créixer aquest mes a excepció de Rússia.

Trump van tornar a impulsar els mercats específicament els dies 9 (anuncia que presentarà un programa de reducció d’impostos) i 13 (post cimera positiva amb Japó). Addicionalment es va confirmar que la OPEC ha reduït la producció en 1,1Mn de barrils, diferents dades econòmiques han sortit molt bones (nòmines americanes, PMIs globals i comandes industrials a Alemanya), la Fed ha reiterat la seva intenció de pujar tipus i els resultats empresarials del 4rt trimestre han sorpresa a l’alça.

ROBUST
El fons ha pujat un 2,3% durant el mes, amb una volatilitat (risc) que s’ha reduït addicionalment i segueix en nivells extremadament baixos ( 4% vs la mitja històrica de la borsa del 16%). L’índex de referencia ha tingut un comportament pitjor. El rendiment acumulat del 2017 es de l’1,7%:

A diferencia del mes anterior els comentaris de Trump no han distorsionat el funcionament de sectors com el farmacèutic (ROCHE i NOVARTIS en el nostre cas) que han pogut recuperar terreny.

L’altre factor que ha impulsat el fons han estat els resultats del 4rt trimestre de les empreses: APPLE, CAPGEMINI i VESTAS van presentar bones xifres i la seva cotització ha estat pujant.

També ens ha afavorit haver reduït el pes de CAF en espera que es moderi la entrada de comandes en comparació al 2016. Per altra banda hem incrementat el pes de VOSSLOH (venda divisió components elèctrics i adquisició als EEUU) i IBM (esperem millora de resultats i avenç en Intel·ligència Artificial) i hem reajustat el pes de MICROSOFT i APPLE a nivells per sota del 5% del patrimoni. Vam reduir puntualment el pes de CAPGEMINI abans de resultats esperant que mostressin encara ingressos dèbils als EEUU però en vista de la millora de la activitat hem tornat a incrementar-la.

En conjunt ho hem fet millor especialment a la exposició europea on hi tenim un pes més alt que el nostre índex de referència (70% vs 45%).

Renda Fixa
Hem comprat un bo de VERIZON amb venciment novembre 2017 i amb un rendiment del 1,1% per reemplaçat el bo d’AT&T que ens vencia ara. El nou emissor te millor rating.

ESTRATÈGIA EMPRESES
De les 15 empreses de la cartera en tenim 12 al segment d’ ”apostes clares” amb un pes al fons per sobre del 3,5%. Respecte al mes anterior hem afegit a aquest segment VOSSLOH i IBM. Per altra banda hem reduït CAF a “aposta intermèdia” esperant com dèiem abans que les expectatives sobre la entrada de comandes es moderin respecte el rècord del 2017. Mantenim al segment d’ ”apostes en espera” RYANAIR (pressió a la baixa del bitllet mig per la caiguda del petroli i la competència) i BENETEAU (esperem que arribi a nivells d’11EUR per incrementar la posició).

ESTRATÈGIA DE RISC
Des del desembre mantenim una exposició a Renda Variable del 60%.

Aquest nivell indica que l’impacte potencial que poden causar les incerteses actuals (econòmiques, polítiques, empresarials i de mercat) es assumible donat el creixement actual, tot i que aquest no es molt elevat.

Per ara mantenim la mateixa estratègia doncs el creixement econòmic segueix donant senyals de fortalesa. El darrer indicador avançat de la OCDE per exemple ha millorat a varies regions:

Per la part econòmica l’impacte que pot venir del rescat bancari a Itàlia, de la pujada de tipus als EEUU o del repunt de la inflació pensem que es moderat. Per la part política tot i l’increment en la intenció de vot tant de LePen a França com de Wilders a Holanda sembla que les probabilitats que guanyin en una segon volta/sense coalició segueixen sent baixes. Per la part del mercat si que hi ha indicadors que senyalen un cert sobre-calentament (l’ RSI per exemple), però únicament justificarien correccions tècniques de curta durada. En tot cas com sempre seguim amatents en cas que la situació canviï.

 

 

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.