Mensual – Juliol 2019

Mercat

Al juliol els mercats continuen rebotant animats per les expectatives de baixada de tipus per part de la Fed, encara que finalment va decebre en tractar-se d’un ajust puntual (“mid-cycle adjustment”), segons va dir Powell, en lloc del programa escalonat de retallada de tipus que esperava el mercat. Els resultats empresarials del segon trimestre també han contribuït al rebot: un 76% de les empreses del S&P500 han reportat sorpresa positiva en resultats i un 59% en vendes. Així la majoria d’índexs tanquen plans o en positiu. En negatiu destaquen l’Índia i Mèxic per la feblesa de la seva economia (la primera va retallar tipus al juliol i el segon s’espera el faci ara a l’agost) i Korea del Sud per la seva disputa comercial amb el Japó.

ROBUST

ROBUST puja un 1% al juliol i acumula un 5,8% en 2019. El nostre índex de referència (25% S&P500 dividends acumulats i USD cobert, 25% STOXX600 dividends acumulats i 50% Bons Euro 1-3 anys Interessos acumulats) puja un 0,4% en el mes i cumula un 8,6%.

Hem registrat un millor mes que nostra índex de referència impulsats especialment per la presentació de bons resultats trimestrals de PHILIPS, APPLE, GOOGLE, CAPGEMINI, NOVARTIS i UBISOFT:

Estratègia Empreses

Al juliol afegim més pes a RAISIO (alimentació), fins al 2% del patrimoni. El % d’exposició a dinàmiques defensives és del 48% de la Renda Variable. Vam estar parlant amb l’ANAR de Solaria, fa temps que ens sembla una idea molt interessant encara que no en els nivells actuals de preu.

Renta Fixa i Divises

Aquest mes no hem realitzat operacions de renda fixa. Seguim a l’espera que els costos de cobertura del USD continuïn baixant per a afegir més bons a la cartera.

Davant el diferencial de tipus europeu i americà seguim amb una part de la nostra inversió en dòlars sense cobrir (5%). La resta de divises les mantenim cobertes a excepció de la Corona Danesa que està pegada a l’Euro.

Estratègia de Risc

El creixement econòmic continua oferint incertesa en particular a l’Eurozona on els indicadors de sentiment empresarial continuen retrocedint: el PMI de manufactures de juliol va caure fins a 46’5, el nivell més baix des de desembre del 2012. Per altra banda el PIB dels EUA es va desaccelerar al 2on trimestre (2,1%) però continua creixent anualment a bon ritme impulsat per la demanda interna.

Si bé els Bancs Centrals s’han mostrat disposats a actuar relaxant les seves polítiques monetàries, es mantenen una sèrie de riscos per a aquesta segona part de l’any: guerra comercial, feblesa de les manufactures a Alemanya i la Xina, Brexit i els riscs per a la tecnologia per la investigació sobre competència als EEUU.

Respecte la nostra gestió del risc mantenim una exposició a Renda Variable en nivells del 50% i continuem afegint valors defensius per a rebalancejar la cartera.

This entry was posted in Notes gestió, Seguiment. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.