Mensual – Juny 2017

 

MERCATS

Els índexs europeus i el NASDAQ han corregit aquest mes, mentre que el S&P ha tancat gairebé pla i Japó i els emergents han repuntat:

El mercat tecnològic (NASDAQ) va corregir cap a mitjans de mes després d’una notícia sobre el nou iPhone 10 (seria més lent que els seus competidors) que va arrossegar a la resta del sector (que cotitza en nivells més exigents). Uns dies després Europa va corregir després de la reunió del BoE en la qual l’entitat va estar prop de pujar tipus. Encara que posteriorment els índexs es van recuperar van tornar a corregir cap a finals de mes per unes declaracions de Draghi, en les quals va sonar molt optimista incrementant la probabilitat que el BCE anunciï la reducció del QE al setembre. Els tipus d’interès i el EUR/USD van reaccionar també significativament:

Les dades macroeconòmiques han tornat a ser moderades en el cas dels EUA i emergents, mentre que Europa segueix millorant la seva activitat:

 

ROBUST

ROBUST corregeix un 1,7% al juny i acumula una retorn al 2017 del +4,4%. Hem corregit més que el nostre benchmark però mantenim un avantatge de 0,6% en l’acumulat de l’any.

Els nostres actius europeus ho han fet millor que l’índex de referència, així i tot també han corregit i tenim més pes assignat a Europa (71% dela Renda Variable ) que el nostre benchmark (50%). D’altra banda els nostres actius americans (100% tecnològics ) ho han fet pitjor que el conjunt del S&P500. En tot cas en l’any tots dos tipus d’actius segueixen batent a l’índex de referència:

Per empreses ens han llastrat especialment les tecnològiques i Roche (va publicar un resultat advers d’un Test de Fase III), mentre que destaca en positiu el repunt de Vestas (bona entrada de comandes inclòs a EUA):

Com explicàvem a dalt les techs van sofrir a meitat de mes amb la “excusa” del xip del nou iPhone. Aquesta dinàmica es va repetir a finals de mes amb el repunt de tipus. El mercat estaria premiant més a les empreses considerades VALUE (cotització molt per sota de la seva valoració) respecte a les QUALITY/GROWTH (empreses que ja han descomptat bona part del seu creixement esperat), atès que una pujada de tipus ajusta encara més les valoracions d’aquestes últimes. Actualment ROBUST té més exposició a QUALITY:

 

OPERACIONS

Hem fet el rollover de les cobertures de divises mantenint l’exposició al USD, CHF i NOK en nivells entorn el 0%. També hem comprat un nou bo de VERIZON (venciment 9/2018, TIR 1,6%) doncs el que teníem en cartera ha estat cancel·lat per l’emissor.

 

SOSTENIBILITAT

Durant el mes hem votat a les Juntes de GOOGLE i CAF. A la de GOOGLE vam votar en contra de 3 dels Consellers masculins (els més antics) doncs el ràtio de dones en el Consell està lluny de la paritat (25%). També vam votar en contra de la petició del Consell que el vot sobre la remuneració dels executius sigui cada tres anys (votem que fos anual). A CAF vam votar en contra de la nominació d’un conseller masculí (l’únic que se sotmetia a votació) doncs el ràtio de dones al Consell també està lluny de la paritat (22%).

 

ESTRATÈGIA

Mantenim les empreses que tenim en cartera malgrat el recent moviment del mercat. D’una banda els resultats del primer trimestre van ser molt bons (excepte IBM i TELENOR que de fet són VALUE). D’altra banda gran part del VALUE actualment es concentra en sectors en els quals no invertim com la BANCA o les MATÈRIES PRIMERES.

Ara com ara mantenim també l’exposició del fons a la renda Variable en nivells del 60%. Anem acumulant arguments per augmentar a nivells del 70% especialment per la millora de la situació macro a Europa y els resultats dolents del Moviment 5 estrelles a les municiapals italianes. No obstant això fins a setembre al mercat tindrem la incertesa dels anuncis dels Bancs Centrals juntament amb el període estival de poc volum, pel que posposem aquesta decisió fins llavors. Ens donarà temps també per comprovar si l’economia americana torna a reaccelerar com s’espera (le sprimeres dades de juliol són bones)  i la inflació es fa més robusta.

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.