Mensual – Maig 2017

La majoria d’índexs han tornat a registrar un mes positiu a excepció especialment de Rússia (+30% al 2016, caiguda petroli) i Brasil (Temer):

El mes ha estat marcat especialment per les acusacions sobre Trump per haver revelat secrets de defensa a Rússia i per la destitució del director del FBI. Els temors d’un possible impeachment sobre el president van fer que el mercat corregís el dia 17. No obstant això és un tema que va per a llarg i les bones dades econòmiques, els resultats empresarials i la reunió de la Fed (segueixen veient dues pujades addicionals) van empènyer els índexs. Les dades macroeconòmiques a Europa i Japó segueixen millorant mentre que EUA i Xina moderen una mica el creixement:

Els tipus d’interés segueixen ajustant-se lleugerament a la baixa davant el refredament sobre les perspectives d’inflació.

Al mercat de divises destaca la revalorització del EUR respecte la majoria de monedes davant la perspectiva que el BCE anunciï una reducció del QE al setembre.

ROBUST

ROBUST repunta un 1,4% durant el mes i acumula una rendibilitat al 2017 del 6,3%. Tornem a batre a l’índex de referència en 0,5 punts i acumulem una diferència de l’1,9% al 2017. La volatilitat (risc oscil·lació del preu) es manté en nivells molt baixos (5%).

Hem mantingut una exposició a la Renda Variable del 60% (vs un 50% l’índex de referència) durant el mes un cop recuperat aquest nivell després de la 1ª volta de les presidencials franceses.

També ens ha beneficiat de nou la composició de la cartera de manera que tant els actius europeus com els americans han batut al STOXX600 i al S&P500 respectivament:

Ens han impulsat especialment BENETEAU (van millorar guies), RYANAIR (veuen oportunitats de creixement addicionals), ALPHABET (dubtes reflation trade) i APPLE (dubtes reflation trade).

El nou repunt del EUR vs el USD (d’1,09 a 1,12) no ens ha afectat doncs tenim coberta l’exposició a la divisa a nivells d’1,05.

ESTRATÈGIA

De les 15 principals posicions que tenim en Renda Variable mantenim 11 empreses com a APOSTES CLARES (pes > 3,5%). Estem deixant no obstant això que el pes d’IBM es redueixi doncs els últims resultats van ser febles i estem esperant a tenir més info abans d’apostar addicionalment per l’empresa. També estem deixant que el pes de RYANAIR s’incrementi doncs malgrat els nostres dubtes sobre l’entorn de preus dels bitllets (a la baixa) i la volatilitat del petroli, l’empresa està traient bons resultats a força d’ampliar la seva oferta. Respecte CAF i BMW que les tenim EN ESPERA ara com ara hem encertat veient el seu rendiment durant l’any. BENETEAU per ara se’ns escapa doncs volem ampliar el seu pes a nivells de preu més moderats que els actuals que ja descompten sobretot la recuperació del marge.

Mantenim un nivell d’exposició del 60%. Incrementarem l’exposició cap al 70% si l’economia segueix millorant (Europa i Japó milloren mentre que EUA es ralenteix encara que sembla temporal: s’espera un PIB per sobre del 3% en el 2o trimestre) i la inflació torna a mostrar signes de robustesa. Per contra reduirem l’exposició en cas que finalment es convoquin eleccions a Itàlia i les enquestes segueixin donant possibilitats al Moviment 5 estrelles.

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.