Mensual – Març 2017

MERCAT

La majoria d’índexs creixen aquest mes excepte Rússia, Japó i Xina. El S&P500 tanca pla llastrat pels sectors financer, telecom i energia.

Els mercats pugen impulsats per la pujada de tipus de la Fed (s’espera dues pujades més aquest any fins al 0,75% i 3 al 2018 fins al 2,1%) i les bones dades econòmiques publicades (revisió PIB 4T US, nòmines americanes i PMIs globals). Les comandes industrials d’Alemanya cauen de nou, però la confiança empresarial segueix robusta. Els principals moviments a l’alça es van registrar el 15/3 després de la roda de premsa de Yellen i cap a final de mes pel repunt del preu del petroli.

ROBUST

El fons ha pujat un 1,6% durant el mes i acumula un 3,3% al 2017. La volatilitat s’ha tornat a reduir i està en nivells del 3%. Hem superat l’índex de referència en 0,7 punts:

Ens hem beneficiat de la major exposició a Renda Variable Europea (70% vs 45% el benchmark) i d’un millor performance de les nostres empreses americanes vs el S&P500. La nostra selecció d’empreses europees ha compensat el fet de no tenir exposició a Elèctriques, Banca i Construcció, que a part de Tech han estat els sectors que més han pujat.

Ens han impulsat especialment VESTAS (menor probabilitat reformes Trump), BENETEAU (rebot després de l’anunci de la limitació de capacitat), CAPGEMINI (millora macro Europa), PHILIPS (millora macro Europa), APPLE (increment recomanacions analistes, menor probabilitat reformes Trump), ROCHE (bons resultats estudi amb Perjeta) i TELENOR (repunt emergents per caiguda USD):

El moviment del USD no ens ha impactat doncs vam reduir l’exposició a la divisa a a el 3% quan va tocar els nivells de l’1,05 EUR/USD:

ESTRATÈGIA EMPRESES

Mantenim 11 de les 15 empreses de la cartera amb un pes d’inversions CLARES (>3,5% sobre el patrimoni).

Tenim dues inversions INTERMITJES (pes <3,5% > 2,5%): CAF i BMW. CAF l’hem reduït doncs volem veure com evolucionen les comandes després d’un any rècord, sembla difícil que compleixin les expectatives del mercat. Amb BMW volem veure com va el llançament dels nous models especialment a EUA així com el llançament del Tesla 3. D’altra banda tenim 2 inversions EN ESPERA: BENETEAU i RYANAIR. A la primera estem esperant un nivell d’entrada més interessant doncs el preu actual ja descompta gairebé tota la millora en marge. A RYANAIR segueix sent un any complicat per al sector doncs el nivell baix de preu del carburant s’està traslladant a pressió en preus dels bitllets.

Aquestes quatre empreses estan entre les 5 que ara com ara més s’estan quedant enrera al 2017 per tant ens beneficia haver-ne reduït el pes:

ESTRATÈGIA RISC

Des de desembre mantenim un objectiu d’exposició a Renda Variable del 60%:

Aquest nivell indica que l’impacte potencial que poden causar les incerteses actuals (econòmiques, polítiques, empresarials i de mercat) és assumible donat el creixement, a pesar que aquest no és molt elevat:

El creixement econòmic segueix donant senyals de fortalesa com hem comentat a dalt. Tenint en compte aquest creixement i la probabilitat i impacte de les diferents variables mantenim un objectiu d’exposició del 60%.

En el bloc econòmic l’atenció està posada en la inflació,  que no mostri renovats signes de feblesa. L’evolució del cru i la bona marxa de l’acord de la OPEC li donen suport no obstant això les inflacions subjacents segueixen estables. En el bloc de mercat la nostra atenció està posada en els moviments de tipus (han caigut de nou reduint les expectatives d’inflació) i en el del USD (un impost a les importacions podria provocar un repunt de la moneda i tensionar els emergents). En el bloc polític, el més significatiu aquest any, estem pendents entre d’altres de les eleccions franceses. La probabilitat que LePen guanyi en una segona volta és reduïda però existeix i dependrà de qui és el partit a batre (Macron probablement) i en els alts nivells d’abstenció que s’esperen. Quant a les empreses s’espera uns bons resultats d’aquest 1er trimestre (US +9%, EU +8%).

 

 

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.