Novartis – Junta Accionistes 2018

Demà dia 28 es celebra la Junta d’Accionistes de Novartis (representa el 4,6% de ROBUST). Nosaltres hem enviat el nostre vot a través de la plataforma online que facilita el Proxy independent designat per l’empresa. Hem votat EN CONTRA dels punts relacionats amb les remuneracions (el nivell de remuneració del Consell és molt elevat respecte a empreses similars) i en contra del nomenament de 3 consellers masculins (el rati de dones al Consell, 25%, ens sembla insuficient).

Remuneracions

D’una banda hem votat en contra dels punts que demanaven a l’accionista que aprovés el nivell de salaris pel 2019 tant del Consell com del Comitè Executiu. Ens sembla que l’accionista hauria de votar el salari de l’any que es tanca. També hem votat en contra del vot (consultiu) sobre l’informe de remuneracions. Ens sembla que el nivell de remuneració del Consell de l’empresa (8,4Mn USD) està molt per sobre del d’altres empreses de nivell similar o superior:

Respecte al salari del CEO ens sembla en canvi que si que es situa en nivells similars al d’altres empreses d’igual o superior nivell. Encara que, com ocorre encara amb totes les empreses, Novartis no publica el ràti entre el salari del CEO i el salari mitjà de l’empresa:

Cal destacar el detall que publica l’empresa respecte la remuneració que rebrà Joseph Jimenez (CEO sortint). Novartis deixa clar que el directiu rebrà els incentius que li havien estat atorgats amb anterioritat en quant arribin al seu venciment i si els objectius marcats s’aconsegueixen. En cap cas aquest rebrà compensació per la seva marxa ni per clàusules anticompetencia (Golden parachutes). És un canvi positiu respecte l’anterior relleu de CEO al 2013 que va ser centre d’atenció a Suïssa i que va ajudar a que la iniciativa Minder fos aprovada en referèndum.

Composició del Consell

Hem votat EN CONTRA dels tres membres masculins amb més antiguitat. El ràti de dones del Consell és del 25% actualment, lluny de la paritat. L’any passat una de les conselleres no es va renovar i l’empresa va presentar un home per al seu lloc perdent l’oportunitat de poder arribar al 33%, un nivell molt més ambiciós:

 

 

This entry was posted in ISR and tagged . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.