Por qué invertir en ROBUST

Hem concentrat en ROBUST les característiques que creiem són necessàries per tenir una bona experiència d’inversió. Ens esforcem per obtenir un bon rendiment a llarg termini mentre gestionem el risc a fi de reduir l’impacte de les fluctuacions del mercat. Ho expliquem tot de forma periòdica: les operacions, estratègia, composició de la cartera, què passa amb l’economia,… I en qualsevol cas tens l’equip de gestió a la teva disposició per discutir la jugada. Diversifiquem la inversió en diferents empreses, sectors, divises, regions i classes d’actius. I a més a més dels criteris financers fem servir criteris de RSC per seleccionar les inversions. No ens hem inventat res de nou, però ajuntar aquests atributs en un vehicle i fer-lo senzill i clar t’encantarà.

Mès detalls

Característiques

1 Rendimient

La sensació d’aconseguir un bon rendiment per als teus estalvis és genial i la Renda Variable és l’actiu que més ha rendit històricament a llarg termini: un 10% anual brut. Aquest és el nostre objectiu a llarg termini. ROBUST inverteix principalment en actius de renda Variable, sense un percentatge definit doncs el podem modificar segons l’entorn. Invertim la part que no és en Borsa en valors de renda fixa per treure rendiment a cada euro. Mès avall teniu més detall sobre la Renda Variable i l’horitzó d’inversió.

2 Gestió del risc

“Arribar és important, però cal gaudir del camí.” Doncs això, creiem que no només s’ha de tenir en compte el retorn que dóna una inversió al cap d’un temps, sinó també el nivell de (in)tranquil·litat que he ens ha suposat durant aquest període. Com dèiem a ¿Cóm funciona? nosaltres ajustem la exposició de ROBUST a la Renda Variable segons el risc que detectem. Una mesurar del risc és la volatilitat i el nostres objectius és que sigui moderada: en torn o per sota del 10%. Mès avall teniu més detalls sobre el risc i la volatilitat.

3 Dedicació 100%

No tindràs més la sensació que s’han oblidat de la teva inversió. Dediquem el 100% del nostre temps a gestionar ROBUST. No tenim més fons ni productes, el que ens permet un control diari i amb més detall de la seva evolució i dels actius en els que invertim; i enfoca els nostres interessos, fent que estiguin alineats amb els vostres.

4 Comunicación.

Quan el preguntis per què la teva inversió s’està movent d’una maneta determinada o vegis una notícia política o econòmica que et preocupi, veuràs que nosaltres expliquem periòdicament l’evolució de ROBUST, com creiem que afectarà un determinat entorn econòmic i polític i que pensem fer en conseqüència,… Pots fer-nos les preguntes i les observacions que t’interessin a través del bloc, Twitter, Facebook, Google, Linkedin, correu electrònic i Skype. Ho tens a Seguiment y en Contacte.

5 Diversificación

El de no tenir tots els ous al mateix cistell ho has sentit alguna vegada segurament. Doncs amb nosaltres et serà fàcil aplicar-ho. ROBUST inverteix sense restriccions en diferents tipus d’actius (Renda Variable i Renda Fixa), regions, sectors i divises. Analitzem diàriament la nostra cartera, els mercats i l’economia per identificar oportunitats i riscos i optimitzem les inversions de ROBUST. Gaudiràs d’una inversió gestionada de manera proactiva i ben diversificada. Pots veure la diversificació actual a la Cartera.

6 Transparencia

La sensació de tenir les dades que necessites per prendre una decisió és de les millors coses que existeixen. El que fem és compartir de forma clara tota la informació amb tu. Agafa’t fort per què fins on sabem no existeix cap fons més transparent: cartera actualitzat setmanalment amb totes les posicions del fons, res d’estructurats ni actius que no s’entenen, llistat de tots els moviments fets, fitxa explicant el perquè de cada inversió, posts explicant les nostres decisions i com veiem la situació, quadre amb els criteris que ens porten a assumir un cert nivell de risc, etc.. Ho tens a  Seguiment, Cartera y Mès control.

7 Responsabilidad Social Corporativa

Com a inversor, igual que com a consumidor, tenim poder per millorar les coses, al cap i la fi invertir es el mateix que donar suport a una empresa doncs li estem donant diners per als seus projectes. Si quan decidim fer una inversió, a més d’analitzar la situació econòmica de l’empresa, fem servir criteris de RSC, estem donant suport a empreses que desenvolupen la seva activitat d’una manera més sostenible i penalitzant (no invertint) les que no tenen una bona actuació en RSC. A Espanya els estalvis nets acumulats de les famílies és similar al PIB del país. Què passaria si tots els inversors incorporéssim aquests criteris en les nostres decisions? A ROBUST, els utilitzem per seleccionar les empreses i sectors en què invertim i com pot ser una altra manera t’expliquem el per què de les nostres decisions. Ho teniu a  RSC, Seguiment/RSC i a la fitxa de cada empresa a Cartera.

8 Independencia

Segur que heu sentit coses dolentes de les SICAV. Com us dèiem a Com funciona? Nosaltres estem en desacord. Un aspecte genial és la independència: ROBUST no pertany a cap Banc, sinó que pertany als accionistes, o el que és el mateix, als inversors com tu. Això permet que l’equip gestor no tingui altres interessos quan es tracta de seleccionar una inversió, escollir el Broker a través del qual fer una operació, donar explicacions, etc.

9 Fiscalidad

Una bona gestió de l’estalvi i la inversió ha de considerar l’impacte que tindràs en impostos fruit del rendiment de les teves inversions. Les SICAV optimitzen per si soles aquest aspecte. Fruit de la legislació europea es van dissenyar per fomentar la inversió a llarg termini de tots els estalviadors, i permeten que es difereixi el pagament d’impostos pels guanys obtinguts fins que l’accionista es vengui les seves accions. Això permet, igual que en els Fons d’Inversió, que el 99% dels guanys obtinguts més el capital invertit treballin per a l’inversor. L’1% restant tributa com a impost de societats cada any.