Reduïm l’exposició a Renda Variable del Fons del 62% al 55% per la incertesa davant les eleccions a França

La probabilitat més alta segueix sent la d’un triomf de Macron (77% de passar a 2a ronda i 61% de guanyar-la contra LePen), no obstant això la probabilitat que en la segona volta aquest quedi fora i s’hagin d’enfrontar LePen i Mélenchon segueix incrementant.

Macron és el 2º en intenció de vot (23,5% dels vots) però la seva fidelitat de vot és baixa (<66%) pel qual fins i tot en una 2a volta contra LePen tindrem la incertesa de l’abstenció.

D’altra banda hi ha un +30% d’indecisos i l’únic candidat que està aconseguint escalar posicions (a costa del tots els altres) és Mélenchon (17%, +6,5 punts des del 17 de març).

El candidat de la France insoumise té al seu programa dues opcions respecte la Unió Europa:

  • Pla A: negociar una refundació de la UE i sotmetre a referèndum la permanència o la sortida.
  • Pla B: Suspendre la contribució de França a la UE, transformar l’Euro en moneda comuna (no única) i establir controls de capitals i mercaderies a les fronteres.

LePen per la seva banda inclou en el primer punt del seu programa també una negociació amb la UE per recuperar la sobirania (monetària, legislativa,…) i sotmetre posteriorment la pertinença a la UE a un referèndum.

En cas de celebrar-se un referèndum els francesos sembla que estarien majoritàriament a favor de la permanència en l’euro segons l’última enquesta del le Figaro, no obstant això tots dos partits ja juguen amb la idea de desmuntar parcialment la Unió deixant viva la moneda.

En tot cas la percepció sobre la Unió no és majoritàriament positiva al país (un 38% tindrien una opinió favorable) i en cas que LePen i Mélenchon siguin els finalistes també en les Legislatives de juny França tindria un Parlament hostil a Europa.

De nou, encara que pensem que la probabilitat que hi hagi algun tipus de sortida per part de França respecte la Unió Europea és relativa fins i tot si guanya LePen o Mélenchon, el repunt d’aquest candidat afegeix incertesa al desenllaç final pel que ens sentim més còmodes reduint l’exposició.

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.