Reduïm la exposició un 10%: s’han deteriorat 4 variables al mateix temps que entrem a l’agost

Divendres (dia 29/7) vam reduir la exposició de ROBUST a Renda Variable un 10%, fins al 43%.

La temporada de resultats ja està força avançada i en el nostre cas han presentat ja 13 de les 15 empreses que tenim en cartera. Els resultats estan sent millors del que esperaven els analistes (ingressos S&P500 ex oil +2,6% vs 0,8% esperat). Les empreses de ROBUST han pujat de mitja un 2% en ingressos i un 1% en marge operatiu. Les cotitzacions també han pujat com a reacció als resultats un 2%.

resultats 2t16 robust

Hem aprofitat doncs la temporada de resultats a més el repunt del mercat que hi ha hagut des del resultat del BREXIT (STOXX 600 +10,7%, S&P 500 +8,6%), com a resultat de bones dades macro i les expectatives del mercat de que els Bancs Centrals suavitzin encara més les condicions monetàries.

Arribats a aquest punt veiem riscs addicionals als que contempla el nostre quadre de variables, que, juntament amb el fet que entrem a l’agost (un mes amb poc volum i on els xocs potencials es magnifiquen) ens fa actuar amb més cautela de l’habitual:

  • Evolució del preu del cru. Els analistes esperen que durant la segona meitat de l’any s’anivellin la oferta i la demanda . El preu de la matèria prima s’ha recuperat i estabilitzat davant aquest perspectiva. Però s’està veient que els stocks de gasolina són massa elevats fruit de la estratègia de les refineries d’aprofitar els preus baixos del cru per acumular producció, y els preus cauen des del juny de nou cap als 40USD.
  • Els Tests de la banca europea han estat positius i s’ha aprovat un rescat per al Monte dei Paschi. Es traspassen els actius dolents (50Bn EUR) a un fons (Atlante 2) a preus (del 32%) per sota dels llibres però una mica per sobre del que ofereixen els “fons voltor” i es farà un ampliació de capital de 5Bn EUR. Hem de veure l’èxit d’aquestes mesures i si aquesta solució es suficient per tal que el mercat deixi de ficar en dubte la solidesa del sector. Aquest matí ja s’estava castigant fort a l’Unicredito per exemple.
  • El mercat està tenint un comportament sòlid des del BREXIT en part sustentat per unes bones dades macroeconòmiques. Veiem interessant guanyar temps per veure si aquestes es mantenen en vista de les dades de PIB a França i als EEUU, i en especial per la volatilitat recent de les dades de nòmines als EEUU.
  • L’altre factor que ha sustentat els mercats es la potencial acció dels Bancs Centrals. El mercat ha pujat esperant que el BoE anunciï una baixada de tipus, la Fed retardi la seva estratègia i el BCE anunciï noves mesures. El divendres el BoJ ja va decebre al mercat deixant el volum de QE igual. Hi ha una possibilitat que altres bancs decebin, especialment el BoE aquest dijous.

Reduïm doncs la exposició al 43% i ens mantenim atents a les dades que es publiquen en cas que sigui necessari reduir addicionalment el risc o pel contrari recuperar la exposició. Ara hem enumerat riscs a la baixa però hi ha també riscs a l’alça com una millora addicional de la situació macro, una reacció addicional dels mercats als resultats positius del 2on trimestre o una acció contundent per part dels Bancs Centrals.

evol exposició juliol 2016

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.