Seguiment coronavirus (4)

Bona tarda,

Us actualitzo l’evolució de ROBUST i dels mercats.

ROBUST acumula un -8,9% al 2020 (a tancament d’ahir), el nostre índex de referència1 acumula un -11,7%, l’STOXX600 acumula un -25% i el S&P500 un -21%.

Mercat

El mercat s’ha calmat significativament des del dia 24 després de la intervenció de la Reserva Federal americana en els mercats hipotecaris, de deute corporatiu, de bons del tresor i d’emissions primàries. El BCE va calmar els diferencials de tipus soberans (tornavem a tenir la prima de risc italiana). També la Fed ha calmant (coordinant amb la resta de Bancs Centrals) l’apreciació del USD respecte a la majoria de divises. Mercats com el High Yield (bons d’alt rendiment i ràtings baixos) encara es mantenen estressats (spreads alts), així com les divises emergents. El mercat va arribar a corregir a nivells equivalents a un ISM (enquesta avançada d’activitat) de 35, que indicaria una recessió. No obstant això pensem que al mercat encara li falta resoldre diverses incerteses, o be ho fa via informació o ho farà via nova caiguda de cotitzacions.

Respecte al virus falta veure quan Europa pot aplanar prou les corbes per a reduir les mesures de quarantena. També falta veure la gestió que fa els EUA, l’impacte als països emergents i l’evolució de les possibles segones ones (el Japó?).

Falta veure també l’impacte econòmic que suposaran les quarantenes en els diferents països (magnitud atur) i sectors (magnitud fallides), i l’efecte de contenció que tindran els paquets fiscals dels governs (seran suficients?, s’implementaran ràpid?). Una vegada superat l’impacte del virus, falta veure com és el ritme de creixement al qual podem reiniciar l’economia.

ROBUST

Hem anat llevant l’exposició als sectors que pensem més els costarà recuperar el creixement una vegada hagin passat els pics de la infecció. Hem venut la posició a RYANAIR, BENETEAU, KION, DUERR, UMICORE, CAF i TALGO. També hem reduït l’exposició a les empreses americanes, en part per a veure l’evolució de la seva gestió del virus, i en part perquè en els dies de rebot el mercat ha estat premiant empreses amb una valoració menys exigent (anticipant potser una recuperació amb poc creixement). L’exposició actual de ROBUST a la Renda Variable és del 31%.

ROBUST està ara exposat a sectors que pensem poden fer-ho millor mentre durant el xoc del virus i mentre l’economia no recuperi velocitat: tecnologia, salut, alimentació, comunicacions i electricitat/renovables. Les empreses amb un nivell de deute superior a 2x EBITDA representen el 4,6% del patrimoni. Tota la renda fixa té ràting BBB o superior. Els bons BBB representen l’11% del patrimoni i són empreses de telecomunicacions (Orange i AT&T) i Audax (comercialitzador electricitat).

Estratègia

Durant la “formació del sòl” que pot estar fent el mercat volem anar afegint posicions en sectors interessants per al “món post virus” (menjar sa, esport, treball a distància, comunicacions,…) i per a aprofitar l’estímul que els estats puguin llançar una vegada superat el primer xoc (renovables, transport sostenible, digitalització, intel·ligència artificial,…). No obstant això anirem fent-ho de manera molt progressiva (i no lineal) perquè pensem que encara queden massa incerteses per al mercat.

**********

1L’índex de referència que consta en el fullet de ROBUST és un 25% l’STOXX600, un 25% el S&P500 i un 50% el EuroMTS Eurozone Governments Bond Index 1-3 years. Per a la nostra gestió diària en canvi utilitzem l’STOXX600 Total Net Return (té en compte el pagament de dividends) i el S&P500 TNR Hedged (a més dels dividends té en compte el cost de cobertura de la divisa). L’índex EuroMTS per a la renda fixa ja inclou el pagament d’interessos.

 

This entry was posted in Notes gestió, Seguiment. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.