Seguiment Mensual – Juliol 2016

  • Els mercats repunten al juliol al tranquil·litzar-se post BREXIT, davant les expectatives d’acció dels bancs centrals i per l’evolució macro i micro.
  • ROBUST repunta un 2,9% superant al Benchmark. Acumulem un retorn anual del -3,2%.
  • Reduïm l’exposició un 10% puntualment aquest agost fins al 42%. Es suma el baix volum i la situació de variables com el preu del petroli o la situació de la banca italiana.

Al mes de juliol han repuntado la majoria de mercats. D’una banda pensem que els inversors s’han tranquil·litzat en constatar que malgrat el resultat del BREXIT la negociació serà llarga, i a tenor de les primeres reaccions polítiques relativament constructiva (una de les raons que vam argumentar en el seu moment per no reduir la nostra exposició a Renda Variable abans del vot).

En segon lloc les dades macro que s’han publicat han seguit mostrant una evolució positiva de l’economia tant a Europa i EEUU com a diferents emergents especialment Xina.

macro jul 16

En tercer lloc la temporada de publicació de resultats empresarials del 2on trimestre està sortint millor del que esperaven els analistes. En el cas del S&P500 els ingressos (ex-oil) creixen un 2,6% vs el 0,8% que s’esperava.

I en quart lloc de nou els Bancs Centrals han apuntat a una relaxació de les seves polítiques monetàries (el BCE segueix veient el creixement insuficient, el BoJ amplia el programa de compres de equity, el BCB podria baixar tipus aquest agost) o a un retard del seu enduriment (la Fed pujarà com a molt una vegada els tipus aquest any després de veure una millora en el creixement).

Els comentaris de la Fed han estat una de les raons que han impulsat els emergents, doncs la feblesa del USD afavoreix les divises locals. A més els fluxos de fons a emergents s’han incrementat significativament.

Conseqüentment tots els índexs regionals amb excepció de Turquia (cop d’estat) han repuntat aquest mes:

index jul

En divises la majoria s’han depreciat respecte al EUR mentre que les emergents han tingut un comportament dispar impulsades per la caiguda del USD però també pressionades per les accions dels seus propis bancs centrals:

divises jul

Els tipus han estat estables:

deute jul

ROBUST

ROBUST ha repuntat un 2,9% en el mes superant el rendiment del Benchmark que ha estat del 2%. A l’any acumulem encara un rendiment negatiu del -3,2%.

evol jul 16

Aquest mes hem guanyat al mercat tant en el rendiment de les empreses europees com de les americanes:

vs benchmark julio 16

El principal catalitzador han estat els resultats de les empreses que tenim en cartera que han estat bons, especialment els de les empreses tecnològiques que han recuperat part del terreny perdut durant l’any:

resultats jul 16 nou

Estratègia

Com explicàvem en una recent nota, el divendres dia 29/7 vam reduir l’exposició a Renda Variable 10 punts fins al 43%. Pensem que la situació macroeconòmica i de mercat és en balanç positiva no obstant això veiem que s’han deteriorat certes variables alhora que entrem el mes d’agost, que té un factor de risc afegit en haver-hi poc volum. La nostra intenció és recuperar l’exposició del 53% al setembre si veiem que la situació de les variables que monitoritzem és similar a l’actual.

evol exposició juliol 2016

Respecte les empreses de la cartera seguim veient catalitzadors a mitjà termini en aquelles que estan tenint un performance pitjor que el del mercat aquest any. Especialment les tecnològiques americanes que han presentat uns resultats molt bons aquest 2º trimestre.

rendiment empreses jul 16

This entry was posted in Notes gestió. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.