Sostenibilitat NOVARTIS – 2015

Hem analitzat l’informe de Sostenibilitat de 2015 de Novartis i hem actualitzat el nostre quadre de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de la empresa (veure pàg. 3). Novartis representa un 4,1% de la cartera de ROBUST.

Entra d’altres han reduït el consum de CO2 significativament, han introduït un nou pla d’ajuda ambiciós, han incrementat el % de dones al Consell i han millorat la Governança en 4 punts seguint la iniciativa Minder. Fallen encara amb sous.

Medi Ambient

Han reduït la emissió de CO2, consum d’aigua, d’energia i la generació de residus respecte al 2014 acumulant així un estalvi substancial especialment en CO2 (-21% vs 2008) i en residus (-20% des del 2010). En aigua no sembla que estiguin avançant.

També han reduït el número d’animals utilitzats per als test dels medicaments (-15% vs 2006) tot i haver incrementat l’activitat d’I+D (+82% vs 2006).

Social

Han incrementat el % de dones directives (al 41%) i el % de dones al Consell d’Administració (27% vs 18%). A la Junta d’aquest any es retirava una de les dones i se’n va proposar una altra per substituir-la. Nosaltres vam votar-hi a favor. Tot i això dels 12 membres del Consell al 2016 únicament hi haurà 3 dones per lo que vam votar en contra de la reelecció de 3 dels Consellers masculins.

Han dedicat 2.467Mn USD en programes d’ajuda. Principalment en el programa d’assistència a malalts de Malaria, Lepra i Càncer. Al 2015 han arrancat el programa Access per tal de proveir 30 països amb 15 medicaments de malalties cròniques amb un cost d’1EUR al mes.

Governança

Han introduït bastantes millores impulsats per la iniciativa Minder: la Junta ja vota sobre els sous del Consell i del Comitè Executiu i aquesta votació es vinculant, han establert un màxim d’anys per als membres del Consell, han eliminat les clàusules de favor als directius (golden parachutes d’entrada o sortida de l’empresa) i han activat la votació electrònica via Proxy per a la junta.

El sou del Comitè Executiu està en línia amb altres empreses del mateix nivell. I suposa un 0,4% del EBIT generat per la empresa en línia també amb altres empreses de la cartera de ROBUST. En tot cas però el sou variable del CEO pot arribar a ser 9x el seu sou base, i cases om Ethosfund proposen que es limiti a 3x. No publiquen la relació entre el sou del CEO i el sou mig dels empleats i pensem que es necessari que les empreses ho fassin per incentivar també una gestió més proactiva el sou mig de les plantilles i evitar que els diferencials s’ampliïn excessivament.

Novartis te diversos judicis oberts be relacionats amb els medicament o amb suposades males praxis de la companyia. Al 2015 va acordar un pagament de 290Mn USD per tancar un dels casos referent a la seva relació amb farmàcies independents de l’Estat de Nova York el anys 2004-2013. De la resta de casos que s’han resolt aquest any no ha estat inculpat en cap altre.

Reporting

Han assolit el nivell “comprehensive” dins els estàndards de reporting GRI que són el referent mundial en RSC. Es la 1a farma que ho assoleix.

Reporten el CO2 a través del Carbon Disclousure Project (CDP) que es el referent mundial també.

This entry was posted in ISR and tagged . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.