Venem Ericsson, baixem exposició al 52%

Divendres passat (dia 10/5) vam vendre la posició que teníem a Ericsson i que representava un 3,8% del patrimoni. Hem estat invertits a Ericsson des del llançament de ROBUST al 2012.

ERICSSON B evol

La tesis d’inversió que hem utilitzat ha estat centrada en el creixement significatiu del consum de les dades mòbils, que ha de forçar les empreses de telecomunicacions a invertir de forma constant i significativa. I Ericsson es líder en aquest mercat.

Però els darrers 4 anys la empresa no ha aconseguit créixer en ingressos si excloem l’efecte positiu que ha suposat el repunt del USD. Tampoc ha aconseguit expandir el marge brut (al 35%) ni reduir les despeses operatives. Aquest darrer trimestre a més s’ha deteriorat de forma significativa el marge de la divisió de Serveis, un fet que ha fet trontollar la confiança que tenien sobre la empresa almenys les dues cases d’anàlisis que seguim més nosaltres: Bernstein i KeplerChevreux.

Competidors com Nokia o Huawei si han estat ampliant el marge brut des del 2012 i no descartem més endavant tornar a entrar dins el sector via Nokia, aprofitant que des de màxims de 2015 també ha corregit significativament.

Per ara però aprofitem aquesta sortida per reduir risc de cara a la votació del Brexit del dia 23. Amb aquesta sortida la exposició a Renda Variable es redueix del 56% al 52%. Al darrer comentari mensual vam explicar que no veiem un impacte significatiu i durador en la economia o els mercats en cas que la opció del Brexit surti guanyadora. Però la volatilitat dels mercats està començant a pujar i ja ens va be aprofitar aquesta desinversió per reduir una mica el risc.

evol ex 10 juny 16

DADES ERIC FINAL

 

This entry was posted in Inversions and tagged . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.